Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-10-21

Populära fastighetsbolaget rasar efter rapport, ett annat säljrekas

wysiwyg_image

Fabeges nettouthyrning blev -5 miljoner kronor i det tredje kvartalet, jämfört med plus 29 miljoner motsvarande period i fjol. Därmed ansluter sig Fabege till de övriga fastighetsbolag som rapporterat en negativ nettouthyrning, däribland Castellum och Atrium Ljungberg.

"Nettouthyrningen lever inte upp till våra förväntningar. Året fick en tuff start med Skatteverkets uppsägning och vi har inte kommit i mål med projektuthyrningar i den omfattning vi önskat", skriver nytillträdda vd:n Stefan Dahlbo i delårsrapporten och fortsätter:

"Nettouthyrningen är dessutom normalt sett svagare i tredje kvartalet. Det innebär också att projektvolymen sannolikt kommer att minska något nästa år. Vi har ett antal bra pågående dialoger som bekräftar vår tro på potentialen i våra stadsutvecklingsprojekt".

Enligt Stefan Dahlbo fortsätter Fabege, trots viss oro för bland annat konjunktur och handelsdiskussioner, att se stor efterfrågan på lokaler och hyrestillväxt. Inte minst tack vare rekordlåga räntor faller dessutom avkastningskraven ytterligare, uppger han

DNB sänker Atrium Ljungberg

DNB Markets sänker sin rekommendation för Atrium Ljungberg
till sälj från behåll. Riktkursen ligger kvar på190 kronor.

Det framgår av ett morgonbrev från banken.