Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-26

Positiv tillväxt igen för Essity

wysiwyg_image

Hygienbolaget Essity resultat för det tredje kvartalet visar att bolaget vänt tillbaka till en positiv organisk försäljningstillväxt, efter en mindre nedgång föregående kvartal.

Den underliggande ebita-resultatet var något bättre än väntat i SME Direkts prognossammanställning inför rapporten.

Den organiska försäljningen ökade med 1,8 procent. På tillväxtmarknaderna ökade den organiska försäljningen med 6,8 procent och på mogna marknader minskade den med 0,8 procent.

"Den organiska försäljningen påverkades negativt av en lägre marknadstillväxt, bland annat till följd av prispress, samt att Essity har valt att lämna vissa underpresterande marknadspositioner och kontrakt som en del av bolagets fokus på lönsam tillväxt för ökat värdeskapande", kommenterar bolaget i delårsrapporten.

Bäst organisk tillväxt visade affärsområdet Personal Care, med en tillväxt om 3,0 procent. Väntat var en ökning med 1,9 procent.

Affärsområdena Consumer Tissue och Professional Hygiene visade en organisk tillväxt om 0,7 respektive 1,2 procent, 0,6 respektive 0,7 procentenheter under snittförväntningarna.

Essity redovisar ett justerat ebita-resultat på 3.432 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017. Enligt SME Direkt förväntades 3.339 miljoner. Nettoomsättningen uppgick till 27.178 miljoner kronor mot väntade 27.639.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.