Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-09

POWERCELL: BOSCH KAN TAPPA PRIO HOS NIKOLA MED GM-AVTAL -REDEYE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tyska Bosch, och därigenom även det svenska bränslecellbolaget Powercell, ser ut att tappa positionen som prioriterad leverantör till Nikola. Åtminstone utanför Europa.

Det skriver Redeye i en kommentar efter att Nikola, som tillverkar el- och vätgasdrivna lastbilar, på tisdagen tecknat ett strategiskt partnerskap med amerikanska General Motors.

För GM:s del innebär det en fortsatt rejäl satsning på elektrifiering och bränsleceller, vilket Redeye ser som positivt rent generellt. Men för Powercells del är det inte enbart positivt, kommenterar Redeye och noterar att enligt GM kommer bolaget att bli exklusiv leverantör av bränslecellssystem till Nikolas lastbilar för den globala marknaden, undantaget Europa.

"Fram tills igår tydde allting på att Bosch skulle bli Nikolas hovleverantör för den elektriska drivlinan. Och att Powercells stack då givetvis skulle ingå. Sannolikt är det fortfarande planen för Nikola i Europa, men med Nikola verkar ingenting vara helt säkert. Möjligen är Bosch också kvar som leverantör av andra delar som inte berör samarbetet mellan Nikola och GM", skriver Redeye.

Analyshuset drar dock inga "stora växlar" på nyheten om partnerskapet och konstaterar att Nikola bara är en av många potentiella kunder för Bosch (och Powercell) framöver.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.