Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-07

POWERCELL: MIDROC OCH FININDUS SÅLT 5,9% AV KAP (NY)

(Lägger till: kommentar från Midrocs vd Göran Linder)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Midroc New Technology och Finindus har genom en placing sålt nära 3,1 miljoner aktier i bränsleteknikbolaget Powercell, motsvarande 5,9 procent av aktierna, till fyra institutionella investerare i Europa. Priset per aktie var 300 kronor och transaktionens storlek var totalt 916 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Pareto var ensam så kallad Bookrunner i placingen.

I och med försäljningarna har de bägge bolagen nu gått ur sina innehav i Powercell.

Per den 31 mars uppgick Midroc New Technologys innehav till 3,1 procent av kapitalet medan motsvarande andel för Finindus var 2,8 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings.

"Det är vår affärsidé att gå in i tidiga skeden och ta ett bolag från ingenting till någonting. Man får säga att Powercell har nått en nivå där man har kommersialiserat sig och börjat få en 'ramp up'", säger Göran Linder, vd för Midroc New Technology, till Nyhetsbyrån Direkt.

Göran Linder tillägger att Midrocs mest värdeadderande period nu är över. Han vill inte namnge de investerare som har köpt aktierna, men framhåller att det rör sig om "långsiktiga institutionella placerare".

Angående priset i försäljningen konstaterar Göran Linder i ett uppföljande mejl att priset speglar kursen för bara en vecka sedan och att det också beaktar föregående snabba uppgång i aktien.

"När det är så - i kombination med en stor volym som säljs i ett block - så gör marknadslogiken att en viss rabatt krävs för en transaktion av denna omfattning", kommenterar han.

Aktien i Powercell hade tappat 7,6 procent på tisdagseftermiddagen.

Graf: Powercells kursutveckling på 1 år

Källa: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.