Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-03-16

PowerCell: Nytt patent registrerat för PowerCell S2

NYTT PATENT REGISTRERAT FÖR POWERCELL S2

PowerCell Sweden AB (publ) http://www.powercell.se har fått ytterligare ett patent godkänt i Kina, Kanada och Sydkorea.

PowerCell fortsätter att befästa sin position som ett spjutspetsföretag inom bränslecellsteknik. Företaget har fått ytterligare en patentansökan godkänd, gällande unika egenskaper i bränslecellsstacken PowerCell S2.

Patentet är sedan tidigare godkänt i Europa och Japan. Med det nya patentet kan bränsleceller som används i PowerCell S2 tillverkas mer kostnadseffektivt och produktens effekttäthet ökas.

I och med patentregistreringen har PowerCell ett väsentligt starkare skydd än tidigare, då produkten skyddades av själva ansökan.

PowerCell S2 är optimerad för att kunna drivas på reformatgas, men fungerar lika bra på ren vätgas. Ett av de etablerade användningsområdena för PowerCell S2 är som räckviddsförlängare för elbilar.

Göteborg 2018-03-16

För mer information, vänligen kontakta:

Per Ekdunge
CTO, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0) 739 10 37 02
Email: per.ekdunge@powercell.se mailto:per.ekdunge@powercell.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PowerCell Pressrelease 2018-03-16 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=22548

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell http://www.powercell.se grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.