Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-10-25

PowerCell: PowerCell skriver MoU med kinesiskt institut om att utreda gemensamma affärsmöjligheter för bränsleceller i Kina

POWERCELL SKRIVER MOU MED KINESISKT INSTITUT OM ATT UTREDA GEMENSAMMA AFFÄRSMÖJLIGHETER FÖR BRÄNSLECELLER I KINA

PowerCell Sweden AB (publ) http://www.powercell.se/ har kommit överens med ett kinesiskt institut om att tillsammans utreda gemensamma affärsmöjligheter för bränsleceller i Kina.

Kina är inte bara världens största marknad för bilar i allmänhet, utan också för den typ av fordon som kallas New Energy Vehicles. Försäljningen har flerfaldigats de senaste åren och under 2015 såldes det 300 000 New Energy Vehicles i Kina.

När representanter för det kinesiska institutet i fredags besökte PowerCell, tecknade parterna ett memorandum of understanding (MoU) om att tillsammans utreda gemensamma affärsmöjligheter i Kina. Överenskommelsen, som bygger på de bränslecellstackar som PowerCell tillverkar, är ett erkännande av den specialistkunskap och unika kontaktnät som medarbetarna vid PowerCell har.

- Kina har inspirerande planer för New Energy Vehicles. Vätgas är framtiden. Prognoser från kinesiska myndigheter visar att vätgasbilar kommer att utgöra 95 procent av Kinas fordonsflotta redan 2045, säger Per Wassn, CEO för PowerCell Sweden AB.

- Överenskommelsen med PowerCell gör att vi kan ta ytterligare steg i utvecklingen av bränslecellsfordon. Vi presenterade nyligen vår demonstrationsbuss med bränsleceller och teknik för lagring av vätgas. Genom detta strategiska samarbetsavtal med PowerCell ser vi fram emot nästa nivå av närmare samarbete, säger direktören för institutet.

Göteborg, 2016-10-25

För mer information, vänligen kontakta:

Per Wassn
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0)31-720 36 20
Email: per.wassen@powercell.se mailto:per.wassen@powercell.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PowerCell Pressrelease 2016-10-25 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=18869

Denna information är insiderinformation som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 oktober 2016 kl. 08:45 CET

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer.

PowerCell har utvecklat ett modulsystem av bränslecellsplattformar, som drivs av ren miljövänligt producerad vätgas där enbart el, värme och vatten är utsläppen. Bränslecellerna är också designade för att klara reformerad vätgas från exempelvis biogas, naturgas, biodiesel eller standard diesel.

I det fall vätgasinfrastruktur saknas, så har PowerCell kombinerat sin ledande bränslecells- och reformerteknologi och utvecklat ett bränslecellssystem, PowerPac, som omvandlar standarddiesel, via vätgas, till el. Detta sker på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där utsläppen av kolmonoxid, kväveoxider och partiklar elimineras helt och koldioxiden kraftigt reduceras jämfört med en traditionell dieselmotor.

PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm och är en industriell spin-out från Volvokoncernen. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser för listningen vid Nasdaq First North Stockholm. Bland de största ägarna finns Midroc New Technology, Fouriertransform, Finindus och Volvo Group Venture Capital. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se http://www.powercell.se

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.