Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-11-01

PowerCell: PowerCell Swedens delårsrapport för juli-september 2016

POWERCELL SWEDENS DELÅRSRAPPORT FÖR JULI-SEPTEMBER 2016

Bränslecellsbolaget PowerCell Sweden AB (publ) har presenterat sin delårsrapport för juli - september 2016.

- Fortsatt högt kundfokus under Q3, resulterade i fortsatt försäljning av produkter och prototyper för tester hos kunder i olika typer av applikationer. Bland annat kan nämnas försäljning av PowerCell S2, för både personbilar och distributionslastbilar.

- I Asien är engagemanget i bränsleceller mycket stort, vilket visar sig i ett kraftigt ökat intresse från Kina med bland annat många offertförfrågningar. Hittills har vi etablerat samarbeten både gällande personbils- och lastbilsmarknaden, med vätgas respektive metanolreformer för den kinesiska marknaden, säger Per Wassn, VD för PowerCell Sweden AB.

Delårsrapporten för kvartal 3 2016 visar följande viktiga händelser under denna period:
Fortsatt ökat intresse med många förfrågningar från europeiska och kinesiska kunder.
Ökad försäljning av PowerCell S2 för tester och applikationsarbeten hos kunder.
Kinesisk order av en PowerCell S2 för test som REX (Range Extender) med vätgasapplikationer för personbilar på Kinesiska marknaden.
Kinesisk order av PowerCell S2 och MoU för utveckling av anpassning till metanolreformer, för REX (Range Extender) till lätta lastbilar i Kina.
PowerCell S3 prototyper testas hos strategiska kunder.
Ledningsgruppen har förstärkts med Charlotta Sahlin som Director Marketing & Communications (tidigare bland annat SAAB Automobile Global Marketing) och Karl Samuelsson som Director Product Development (tidigare Volvo Cars Powertrain), för att öka kundfokus och ytterligare förstärka produktutvecklingsprocessen.
Förberedelser och kostnader för industrialisering och kommersialisering av S1 och S2 följer plan.

Göteborg, 2016-11-01

För mer information, vänligen kontakta:
Per Wassn
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0)31-720 36 20
Email: per.wassen@powercell.se mailto:per.wassen@powercell.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PowerCell Pressrelease 2016-11-01 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=18913
PowerCell Delarsrapport Q3 2016.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=18914

Denna information är insiderinformation som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 november 2016 kl. 08.45 CET.

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer.

PowerCell har utvecklat ett modulsystem av bränslecellsplattformar, som drivs av ren miljövänligt producerad vätgas där enbart el, värme och vatten är utsläppen. Bränslecellerna är också designade för att klara reformerad vätgas från exempelvis biogas, naturgas, biodiesel eller standard diesel.

I det fall vätgasinfrastruktur saknas, så har PowerCell kombinerat sin ledande bränslecells- och reformerteknologi och utvecklat ett bränslecellssystem, PowerPac, som omvandlar standarddiesel, via vätgas, till el. Detta sker på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där utsläppen av kolmonoxid, kväveoxider och partiklar elimineras helt och koldioxiden kraftigt reduceras jämfört med en traditionell dieselmotor.

PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm och är en industriell spin-out från Volvokoncernen. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser för listningen vid Nasdaq First North Stockholm. Bland de största ägarna finns Midroc New Technology, Fouriertransform, Finindus och Volvo Group Venture Capital. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se http://www.powercell.se/

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.