Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-09-12

PowerCell: PowerCell tecknar avsiktsförklaring och får order av ett kinesiskt företag specialiserat på bränslecellsapplikationer för lätta lastbilar

POWERCELL TECKNAR AVSIKTSFÖRKLARING OCH FÅR ORDER AV ETT KINESISKT FÖRETAG SPECIALISERAT PÅ BRÄNSLECELLSAPPLIKATIONER FÖR LÄTTA LASTBILAR

- för utveckling av räckviddsförlängare, REX, med metanolreformer för bränslecellssystem baserade på PowerCell S2, avsedda för lätta elektrifierade lastbilar på den växande kinesiska marknaden.

Nordens ledande bränslecellsföretag PowerCell Sweden AB (publ) http://www.powercell.se/ har fått en order av och undertecknat en avsiktsförklaring (MOU) med ett kinesiskt företag med inriktning mot gröna energilösningar och som specialiserat sig på bränslecellsapplikationer för lätta lastbilar. De två företagen ser en potential i ett samarbete gällande räckviddsförlängare (Range Extenders, REX) för lätta elektrifierade lastbilar. Samarbetet avser att utveckla ett bränslecellssystem med den kinesiska kundens metanolreformer baserat på PowerCells bränslecellstack S2 och omfattande kunskap inom reformerteknologi.

Nordens ledande bränslecellsbolag PowerCell Sweden har utvecklat sin bränslecellsteknik i mer än ett decennium, och har fulländat en unik design som möjliggör produktion av en lätt, mångsidig och tillförlitlig kraftkälla för bland annat fordonsindustrin, transporter och stationära applikationer.

Den snabba tillväxten på den kinesiska marknaden har fått det kinesiska företaget att upprätta en strategi för att möta den stora efterfrågan på miljövänlig teknik i Kina. Företaget fokuserar på en mängd olika bränslecellsapplikationer bl a för lätta lastbilar och backuplösningar.

De två företagen ser en potential i ett samarbete gällande räckviddsförlängare (Range Extenders, REX) för lätta elektrifierade lastbilar. Samarbetet avser att utveckla ett bränslecellssystem med den kinesiska kundens metanolreformer baserat på PowerCells bränslecellstack S2 och omfattande kunskap inom reformerteknologi.

- Vi ser verkligen fram emot ett nära samarbete med vår nya kinesiska kund, för att gemensamt gå in på den kinesiska marknaden för lätta lastbilar, med en metanolbaserad bränslecells REX. Vår unika kompetens inom bränsleceller och reformerteknologi får allt större uppmärksamhet från hela världen och vi är verkligen glada över att få ytterligare en kinesisk order, säger Andreas Bodn, Sales Director, PowerCell Sweden AB.

Ordern är strategiskt viktig, men har en begränsad effekt på bolagets resultat.

Göteborg, 2016-09-12

För mer information, vänligen kontakta:

Per Wassn
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0)76 55 33 771
Email: per.wassen@powercell.se mailto:per.wassen@powercell.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PowerCell Pressrelease 2016-09-12 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=18693

Denna information är av sådan information som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 september, 2016, kl. 08:45 CET.

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer.

PowerCell har utvecklat ett modulsystem av bränslecellsplattformar, som drivs av ren miljövänligt producerad vätgas där enbart el, värme och vatten är utsläppen. Bränslecellerna är också designade för att klara reformerad vätgas från exempelvis biogas, naturgas, biodiesel eller standard diesel.

I det fall vätgasinfrastruktur saknas, så har PowerCell kombinerat sin ledande bränslecells- och reformerteknologi och utvecklat ett bränslecellssystem, PowerPac, som omvandlar standarddiesel, via vätgas, till el. Detta sker på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där utsläppen av kolmonoxid, kväveoxider och partiklar elimineras helt och koldioxiden kraftigt reduceras jämfört med en traditionell dieselmotor.

PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm och är en industriell spin-out från Volvokoncernen. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser för listningen vid Nasdaq First North Stockholm. Bland de största ägarna finns Midroc New Technology, Fouriertransform, Finindus och Volvo Group Venture Capital. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se http://www.powercell.se

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.