Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-03

PR Direkt: Börskollen Sverige AB - Stark besökartillväxt för tredje kvartalet 2021

Börskollen.se höjer sina utsikter för 2021, då bolagets besökartillväxt samt finansiella utveckling under det tredje kvartalet har överskridit förväntningarna.

Med anledning av pandemin har börsen haft tvära kast under 2020. Detta har resulterat i ett ökat intresse för informationssökande om aktier, samtidigt som många nya svenskar har börjat aktiespara. Börskollen.se ( https://www.borskollen.se ) hade ett rekordår 2020 när antalet besökare kraftigt ökade för tjänsten.

Under tredje kvartalet 2021 hade sajten hela 390 000 unika besökare på webbplatsen, något som kan jämföras med respektive period 2020, där antalet unika besökare var 111 663. Antalet lästa artiklar under tredje kvartalet 2021, uppgick till hela 984 039, medan respektive period för fjolåret låg på 385 015.

"Suget efter information kring corona, och många nya på börsen, gjorde att 2020 var ett rekordår för oss. Med det som grund har vi under 2021 sett en fortsatt fin tillväxt av nya besökare och Q3 blir vårt bästa kvartal hittills i Börskollens historia när det kommer till besökare i tjänsten," säger Daniel Åstrand, VD på Börskollen.se

Sedan starten 2014/2015 har Börskollen haft som deras huvudsakliga mål att samla alla börsnyheter på ett och samma ställe för att göra det lättare för personer att hålla koll på börsen. Idag samlar Börskollen ekonominyheter från över 110 olika källor där användare av tjänsten kan skapa egna bevakningar av aktier. Bolagsbevakningen är själva kärnan i tjänsten och denna funktion kräver att man som användare har appen installerad. Under tredje kvartalet 2021 har appen haft rekordmånga nedladdningar, något som visar på en stark tillväxt av användare.

Under 2021 uppdaterades Börskollen.se med ett mer fördjupat innehåll på webbplatsen, detta uppnåddes genom att man anslut fler nyhetskällor för respektive nyhetskategori. Sidan har även byggts ut och arbetet med att förbättra webbplatsen är något som kommer ha stort fokus under resten av året.

"Vi har även byggt ut vår webbplats med helt nya funktioner och mer innehåll för att passa en allt bredare målgrupp. Detta är ett arbete som fortsätter med full styrka året ut för att bygga en omtyckt och tillgänglig tjänst för alla börsintresserade," avslutar Daniel.

Kontaktinformation

Daniel Åstrand

VD / Affärsrelationer

info@borskollen.se

Författare Cision