Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-22

Preservia Hyresfastigheter: Information om aktuell ekonomisk situation och uppkomst av nedskrivningsbehov

INFORMATION OM AKTUELL EKONOMISK SITUATION OCH UPPKOMST AV NEDSKRIVNINGSBEHOV

I samband med arbetet rörande verkställandet av de tagna besluten vid sommarens fordringshavarmöte, har ett nedskrivningsbehov identifierats.

Styrelsen i Preservia Hyresfastigheter AB (publ) har identifierat ett nedskrivningsbehov inom koncernen, vilket får till följd att det egna kapitalet är förbrukat, varpå bolaget kommer kalla till en första kontrollstämma (KBR 1). Styrelsen konstaterar vidare att det finns en rad åtgärder för att återställa det egna kapitalet.

Nedskrivningsbehovet uppstår i samband med att bolaget går från att vara ett fastighetsförvaltande bolag till ett fastighetsutvecklande bolag, vilket leder till bokföringstekniska förändringar i värderingen av bolagets tillgångar. Vidare uppstår nedskrivningsbehov i samband med att koncerninterna förhållanden regleras för att möta beslutet om att Preservia Fastigheter AB skall minska sitt ägande i Preservia Hyresfastigheter till 25 procent.

Som tidigare kommunicerat kommer den stundande kvittningsemissionen, som beslutades vid sommarens fordringshavarmöte, men som ännu inte är genomförd, förstärka koncernens fria egna kapital med ca 70 MSEK.

Nedskrivningen är primärt en redovisningsmässig konsekvens som inte har någon kassaflödes- eller likviditetspåverkan. Likviditeten i Preservia Hyresfastigheter AB är god och uppgår per idag till ca 20 MSEK.

Styrelsen bedömer att den sekvens av åtgärder, pågående fastighetsprojekt och beslut som föreligger kommer att återställa det egna kapitalet på ett tillfredsställande sätt.

För vidare information, vänligen kontakta:
Preservia Hyresfastigheter AB (publ)
Topias Riuttamäki, VD Tel: +46 (0) 730 69 82 66
E-post: topias@preservia.se mailto:topias@preservia.se

Denna information är sådan information som Preservia Hyresfastigheter AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 januari 2019 kl. 08.00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Preservia Hyresfastigheter Pressrelease 2019-01-22.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=25006

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.