Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-10

Pressad bostadsutvecklare levererar

wysiwyg_image

Bostadsutvecklaren Besqab redovisar ett rörelseresultat om 105 miljoner kronor (65) medan intäkterna uppgick till 723 miljoner kronor (381) i det tredje kvartalet, enligt bolagets segmentsredovisning.

Rörelsemarginalen var 14,5 procent (17,1).

Kvartalets resultat efter skatt blev 95 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (45). Resultatet per aktie uppgick till 6:19 kronor (2:88).

Bostadsutvecklaren Besqabs hade i slutet av september 80 procent sålt i den pågående produktionen om 892 bostäder. 73 procentenheter var sålt och 7 procentenheter bokat.

"Det stora efterfråge- och pristryck som har präglat bostadsmarknaden de senaste åren har under inledningen av hösten avmattats. Prisnivåerna är i stort oförändrade med någon procents ned- eller uppgång den senaste tremånadersperioden. Bostadsmarknaden går mot en normalisering, utan de stora prisökningar och snabba försäljningar vi vant oss vid", skriver vd:n Anette Frumerie i niomånadersrapporten.

Under det tredje kvartalet produktionsstartade Besqab 101 bostäder och sålde 38 bostäder.

I slutet av september var 84 procent av produktionen om 757 bostäder i Stockholm samt 54 procent av den pågående produktionen om 135 bostäder i Uppsala bokat eller sålt.

Aktien stiger

Besqab, en av många bostadsutvecklare som har fått känna på marknadens oro för en sättning på marknaden i sin börskurs, får se sin aktie klättra ordentligt. Den är upp över 6 procent vid elvasnåret på fredagen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.