Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

PREVAS: UPPLEVER MARKNADEN ÖVERLAG SOM RELATIVT NORMAL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Även det tredje kvartalet färgades av covid-19, konstaterar Prevas i sin delårsrapport.

Intäktssidan påverkades av minskad omsättning och resultatet av stöttande åtgärder i form av offentliga medel, dock betydligt mer begränsat än under andra kvartalet.

Under kvartalet minskades korttidspermitteringen på Prevas gradvis för att vid kvartalets slut vara nere på cirka tio konsulter.

Enligt vd Johan Strid upplever Prevas marknaden överlag som relativt normal, det vill säga inte extremt het som de senaste åren men inte heller särdeles svag som under en tydlig och bred lågkonjunktur. Bolaget pekar på att vissa branscher som life science, försvar, livsmedel och telekom fortfarande har en mycket stark efterfrågan medan andra branscher som fordon och tillverkande industri har lägre efterfrågan, men något ökande.

Prevas rörelseresultat ökade till 13,4 miljoner kronor under det gångna kvartalet (9,1). Nettoresultatet minskade däremot till 3,9 miljoner kronor (6,2) och påverkades negativt av förändrad avsättning avseende värde på syntetiska optioner om 6,2 miljoner kronor, framgår av delårsrapporten.

På torsdagen, dagen före rapportsläppet, meddelade Prevas att det köper konsultgruppen Evotech och resterande minoritetsaktier i de verksamhetsdrivande dotterbolagen Tritech Technology och Deva Mecaneyes.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.