Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-29

Preview Coor: "Attraktiv värdering på uträknat tillväxtbolag"

Detta är en betald analys på uppdrag av Coor Service Management Holding utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

Imponerande stabilt i pandemitider – men sen då?

Två kvartal i rad har Coor överraskat rejält på uppsidan med klart bättre resultat än befarat. Inför rapporten för det tredje kvartalet har konsensusprognosen nästan ”kommit ikapp”; det justerade ebita- resultatet väntas landa på 118 miljoner kronor enligt Infront, vilket kan jämföras med 127 miljoner i fjol. Vi är aningen mer optimistiska och räknar med 120 miljoner, drivet av en fortsatt stark utveckling i Sverige och Danmark samt en stabilisering i Norge. God kostnads- kontroll i kristider verkar emellertid inte räcka för att lyfta kursen. Nya vd:n AnnaCarin Grandin måste övertyga investerarna om att Coor även framåt, i en post-pandemi-värld, är ett tillväxtbolag.

Flera faktorer håller tillbaka aktien

Efter att Coor-aktien lyfte med 8 procent på en väldigt solid halvårsrapport i mitten av juli har aktien backat med 20 procent. Vi kan i huvudsak se tre skäl: (1) kortsiktig oro kring en andra våg i pandemin, trots att Coor hittills hanterat krisen utmärkt, (2) en mer långsiktig oro över att pandemin permanent förändrat arbetslivet och att tillväxtutsikterna därför försämrats radikalt, trots att mindre kontorsyta inte alls behöver betyda negativ organisk tillväxt i branschen samt (3), den svaga kursutvecklingen för bransch- kollegorna.

Fallande skuldsättning skapar möjligheter

Hittills har Coor hanterat pandemin på ett utmärkt sätt. Istället för kraftiga resultatfall och oro över skuldsättningen, har det handlat om stabila resultat, goda kassaflöden och en reducerad skuldsättning. När pandemin väl släpper har Coor ett stort förvärvs- och/eller utdelningsutrymme samt en fortsatt god pipeline med nya affärer som då lär gå mot avslut. Aktien erbjuder nu investerare den attraktiva kombinationen god direktavkastning och kapitallätt tillväxt. På våra uppdaterade prognoser handlas aktien till ev/just. ebita 11,9 respektive en direktavkastning på 7,1 procent för 2021. Vi upprepar riktkursen på 89 kronor inför Coors Q3-rapport som redovisas onsdagen den 4 november.

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.