Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

PRICER: UNDERLAG FÖR STARK MARKNADSTILLVÄXT EUROPA, NORDAM - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pricer noterar ett accelererande behov av att digitalisera butiksdriften och utnyttja teknologi för att stärka konkurrenskraften och möta de utmaningar den fysiska detaljhandeln står inför.

Det skriver Pricers vd Helena Holmgren i delårsrapporten.

"Vi kvarstår vid vår tidigare bedömning att det finns underlag för en stark marknadstillväxt i Europa och Nordamerika de närmaste åren. Penetrationsgraden för ESL-system är fortsatt på en låg nivå och uppgiften ligger i att ersätta analoga pappersetiketter med uppkopplade digitala etiketter", skriver hon.

Pricers utfall för de tre första kvartalen under 2020, kombinerat med en fortsatt hög orderstock, ger en indikation om att Pricer har dubblat sin verksamhet de senaste tre åren.

"Vårt fokus framöver är att fortsätta bygga organisationen och vårt erbjudande för att möjliggöra en ytterligare fördubbling av vår verksamhet under de kommande åren", skriver Helena Holmgren.

Hon konstaterar att det, för att hålla en hög tillväxttakt, kommer att vara fortsatt viktigt att vinna stora kundprojekt. Tidpunkten för dessa projekt är svåra att påverka och därmed kommer den löpande affären som baseras på små- och medelstora kundprojekt också fortsättningsvis utgöra en viktig del av verksamheten och tillväxttakten.

"Under 2020 har vi fortsatt vår geografiska expansion och etablerat närvaro med egen personal i Nederländerna och Taiwan. Därutöver har vi stärkt vår närvaro på ett flertal strategiska marknader", skriver Pricers vd.

Helena Holmgren kallar också det tredje kvartalet för "rekordstarkt", med en omsättningsökning på 143 procent och en rörelsemarginal som steg till 13,3 procent (10,7), vilket var i linje med de preliminära beskeden.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.