Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-26

PRIME LIVING: GÅR SAMMAN MED STUDENTBOSTÄDER I SVERIGE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Prime Living har ingått avtal om ett samgående med Studentbostäder i Sverige. Samgåendet är ett resultat av de pågående förhandlingar som Prime Living kommunicerade i pressmeddelande den 13 oktober 2020 och sker genom att bolaget förvärvar samtliga aktier i Studentbostäder i Sverige med vederlag i form av nyemitterade preferensaktier av serie B och serie C.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Prime Living fortsätter även sin tidigare offentliggjorda rekapitaliseringsplan, heter det.

Studentbostäder i Sveriges verksamhet består av att förvalta och utveckla studentbostäder och dess fastighetsportfölj omfattar cirka 3.000 studentbostäder med ett fastighetsvärde om 2,3 miljarder kronor. Det sammanslagna bolaget kommer att ha en fastighetsportfölj med över 4.000 studentbostäder och ett fastighetsvärde om 3,4 miljarder. Därutöver kommer det sammanslagna bolaget ha en projektportfölj med cirka 2.000 studentbostäder.

Genom samgåendet kommer aktieägarna i Studentbostäder i Sverige tillsammans äga cirka två tredjedelar av aktierna i det sammanslagna bolaget. Som en del av affären föreslås Prime Living byta namn till Studentbostäder i Sverige och styrelsen för det sammanslagna bolaget föreslås utgöras av styrelseordförande Björn Rosengren och styrelseledamöterna Karin Krook, Rosel Ragnarsson och Sven-Göran Svensson. De största aktieägarna i det sammanslagna bolaget är vidare överens om att utse en valberedning bestående av Ilija Batljan (vd för SBB), Joachim Kuylenstierna (vd för Fastator), Bengt Kjell (styrelseordförande i Amasten) och Björn Rosengren (föreslagen styrelseordförande).

De större aktieägarna i Studentbostäder i Sverige har åtagit sig att garantera 150 miljoner kronor i en nyemission som genomförs efter samgåendet slutförts.

Amasten skriver i ett eget pressmeddelande om affären att sammanslagningen av Prime Living och Studentbostäder i Sverige kommer att ge Amasten en ägarandel om 12,8 procent i det nya bolaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.