Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

PRIME LIVING: LÄGGER FRAM PLAN FÖR REKAPITALISERING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Prime Livings diskussioner med ett antal större obligationsinnehavare, på grund av bolagets svaga finansiella ställning, har utmynnat i en plan för en rekapitalisering som i huvudsak innebär:


* Förutsättningarna ska undersökas för en försäljning av Oxie-fastigheterna som är pantsatta till förmån för innehavarna av bolagets obligationslån med ett totalt emitterat belopp om 400 miljoner kronor. Avsikten är att försäljningslikviden ska användas till återbetalning av Oxie Obligationen.

* Bolagets obligationslån med ett totalt emitterat belopp om 190 miljoner kronor konverteras till preferensaktier av serie C genom en riktad nyemission till en teckningskurs om 0:10 kronor per aktie.

* Prime Living Campus Stockholms obligationslån med ett totalt emitterat belopp om 50 miljoner kronor konverteras till preferensaktier av serie C genom en riktad nyemission till en teckningskurs om 0:10 kronor per aktie.


För det fall att bolaget misslyckas att genomföra rekapitaliseringsplanen är det styrelsens bedömning att bolaget kommer att behöva ansöka om företagsrekonstruktion, skriver Prime Living i ett pressmeddelande.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.