Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

PROACT: STARK SYSTEM- OCH TJÄNSTEFÖRSÄLJNING BIDROG 2 KV - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) It-företaget Proacts starka systemförsäljning samt en god utveckling av bolagets kontrakterade support- och molntjänster i Business Unit West ligger bakom omsättningsökningen på 22 procent under andra kvartalet.

Det skriver Jonas Hasselberg i delårsrapporten.

"Jag är glad och stolt över att omsättningen, resultatet och kassaflödet är de bästa som bolaget redovisat i ett andra kvartal någonsin", kommenterar han i delårsrapporten.

Intäkterna från kontrakterade tjänster kom även in högre än i jämförelsekvartalet, där molntjänster ökade med 48 procent. Tjänsteintäkterna har utvecklats positivt av bolaget Peopleware som förvärvades föregående år, skriver bolaget i rapporten.

Nyförsäljningen av molntjänster sjönk däremot till 77 miljoner kronor (96). Nedgången berodde främst på att flera av bolagets kunder är försiktiga med att teckna längre avtal på grund av den generella osäkerheten över pandemins effekter, uppger Proact.

Behovet av att lagra och säkra affärskritiska data har varit stort hos bolagets kunder runt om i Europa under periodens gång. Proact har bland annat tecknat ett omfattande avtal med Fortnox i Sverige med syfte att modernisera deras affärskritiska plattform från vilken de levererar molnbaserade mjukvarulösningar till sina kunder, heter det.

Vid 13.20-tiden på onsdagen var Proact-aktien upp omkring 12 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.