Du är här

2017-01-26

Profilgruppen visade styrka

Profilgruppen gjorde i fjol sin största affär någonsin och ökade sina marknadsandelar i Sverige och i Norden.

Detta och mycket annat talades det om på årsstämman i Åseda på tisdagen (19/4)

Den första kvartalsrapporten som offentliggjordes på stämmodagen beskriver en fortsatt stabil utveckling för Profilgruppen.

Aktiespararnas bolagsbevakare, Jan-Åke Karlsson, ställde på stämman frågor till VD och styrelseordföranden om miljö och hållbarhet. VD svarade att Profilgruppen sedan länge ser miljö- och hållbarhetsfrågor som en avgörande konkurrensfördel.

Vad gällde frågan om när utdelning kan förväntas återupptas hänvisade styrelseordföranden Kåre Wetterberg till utdelningspolicyn som stipulerar att Profilgruppen ska utdela hälften av vinsten under en konjunkturcykel.

Aktiespararna framförde genom Jan-Åke Karlsson synpunkten att styrelseledamöter, ledande befattningshavare och gärna också flertalet anställda, bör vara aktieägare i det egna företaget.

Wetterberg replikerade "Visst är det bra om alla är aktieägare i det egna bolaget, men det är var och ens enskilda beslut".

I Profilgruppen är tre av fyra ledamöter i valberedningen även är styrelseledamöter, något som Aktiespararnas Jan-Åke Karlsson anmärkte på. Aktiespararna anser att Profilgruppen borde följa koden på den här punkten.

Jan-Åke Karlsson tackade Profilgruppen för en mycket väl genomförd årsstämma.

Stämman avslutades med tal med anledning av Profilgruppens 35-års-jubileum samt en välsmakande buffétallrik till de 125 stämmodeltagarna.

Författare Jan-Åke Karlsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.