Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-10

ProstaLund: Nya möjligheter för män med godartad prostataförstoring (BPH) i Stockholm - Capio Urologi Solna startar upp CoreTherm®-verksamhet

De senaste åren har den prekära situationen för de svenska männen med godartad prostataförstoring uppmärksammats vid många tillfällen i media. Inte minst i Stockholm där väntetiderna för botande behandling, oavsett metod, är och har varit mycket långa och där patienterna minst sagt kommit i kläm. En av flera anledningar är att CoreTherm®-behandlingar fram till idag enbart har utförts vid ett sjukhus i huvudstaden. Många Stockholmspatienter har därför på egen hand funnit CoreTherm®-bot på kliniker långt utanför regionen.

Det samarbetsavtal som ProstaLund och Capio Urologi Solna idag har tecknat innebär att Capio Urologi Solna inom kort kommer att utföra ProstaLunds patenterade CoreTherm®-behandlingar på sin mottagning. Capios läkare och sjuksköterskor har under senvåren fått den utbildning som krävs för uppstart. Det nya avtalet innebär att Capio Urologi Solna blir den andra kliniken i huvudstadsregionen som startar upp CoreTherm®-verksamhet och innebär att möjligheterna för bot för männen med godartad prostataförstoring nu ökar betänkligt.

"Vårt fokus på Norden och Sverige i synnerhet ger steg för steg nya framgångar och vi är mycket glada för att hälsa Capio Urologi Solna välkomna till den växande gruppen av urologiska mottagningar som erbjuder CoreTherm-behandlingar till sina BPH-patienter. Att vi nu har två urologiska kliniker i Stockholm som utför CoreTherm-behandlingar, därav en som dessutom inte har någon väntetid alls att tala om, är mycket värdefullt, såväl för ProstaLund som alla män i huvudstadsregionen som vill bli botade från sin godartade prostataförstoring.", säger VD Hans Östlund i en kommentar.

Överenskommelsen innebär att CoreTherm-systemet kommer att levereras och installeras på Capio Urologi Solna å det snaraste i augusti 2020.

Författare ProstaLund

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.