Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-03

Qlife Holding AB: Qlife har fått den första vetenskapliga studien på sitt COVID-19-test med det mobila Egoo Health-systemet publicerad i Natures Scientific Reports

Qlife meddelar idag att den vetenskapliga studien av bolagets COVID-19-test har accepterats för publicering i Natures Scientific Reports. Studien visar på potentialen i Qlifes mobila testplattform Egoo.Health och COVID-19-test som kan leverera nästan samma kliniska kvalitet som laboratorietester på 30 minuter.

Idag får de flesta sin diagnos genom så kallad kvantitativ polymeraskedjereaktion (qRT-PCR) som utförs i specialiserade laboratorier. Det innebär att det ofta tar mer än 24 timmar från test till diagnos.

Den vetenskapliga studien innehåller de första uppgifterna från den mobila testplattformen Egoo.Health och visar att Qlifes COVID-19-test erbjuder ett alternativ till traditionella qRT-PCR-analyser. Qlifes COVID-19-test, baserat på NAAT/RT-SIBA-tekniken, utförs med svalgprov och kan leverera testresultat med nästan samma känslighet och specificitet som laboratorietester (qRT-PCR) på 30 minuter utan tillgång till specialiserad laboratorieutrustning.

Den fullständiga studien kommer inom kort att finnas tillgänglig i Scientific Reports (https://www.nature.com/srep/).

För ytterligare information vänligen kontakta:

Thomas Warthoe, VD Qlife Holding

Epost: tw@egoo.health
Telefon: +45-21 63 35 34

Författare Cision