Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-05-26

Rådet: Slå till på aktien - förväntningarna för låga

wysiwyg_image

Ålandsbanken upprepar sin positiva syn på ABB-aktien och tror att marknadens förväntningar på bolaget fortfarande är för låga.

”Värderingen är fortsatt attraktiv”, skriver banken i sin morgonrapport.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

ABB har haft en stark kursresa under 2023 och är upp över 25%.

Bolaget överraskade med en strålande rapport för Q1 tidigare i år, och Ålandsbanken bedömer att marknaden fortfarande underskattar bolaget. 

ABB står starkt inför 2024

”Vi tror att sannolikheten är hög för att marknadens förväntningar fortfarande ligger något lågt givet den goda orderingången och stora orderboken”, skriver man.

Banken bedömer att ABB bör kunna växa organiskt med cirka 6-7% per år och de ser ingen anledning till att bolagets marknadsandelar skulle förändras till det sämre på en medellång sikt.

”Orderboken på 21,6 USD innebär att sannolikheten för att ABB ska kunna växa även under konjunkturellt svagare 2024 är relativt hög”, skriver man.

Ålandsbanken skriver också att balansräkningen är stark, och att lönsamheten blivit högre och stabilare, vilket bör ge stort utrymme för kompletterande förvärv.

Ser en uppsida i ABB på över 20%

I dag kostar en ABB-aktie cirka 398 kronor och Ålandsbanken har en långsiktig riktkurs på 485 kronor, vilket ger en uppsida på 21% från dagens nivå.

”P/E-talet för 2023 är ca 18x och EV/EBIT-multipeln 13,5x. Vi anser att ett P/E-tal närmare 20x är motiverat givet den strukturella tillväxten och goda avkastningen på eget och sysselsatt kapital”.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

Författare Eric Emanuelsson