Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-08

Höjt bud – aktien rusar

wysiwyg_image

Ramsay Générale de Santé höjer budet på Capio, från 48:50 kronor till 58 kronor kontant per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ramsay har beslutat att frånfalla fullföljandevillkoret om konkurrensgodkännande. I övrigt är villkoren oförändrade, inklusive villkoret att Capio inte vidtar någon åtgärd som är ägnat att försämra förutsättningarna för budet genomförande, som exempel att ingå avtal om den försäljning av Capio Frankrike som Capio offentliggjorde den 21 augusti 2018.

Ramsay förbehåller sig också rätten att helt eller delvis frånfalla ett eller flera av villkoren för fullföljande av erbjudandet, inklusive att fullfölja erbjudandet vid en lägre acceptnivå än 90 procent av det totala antalet aktier i Capio.

Det nya erbjudandets totala värde uppgår till cirka 8.187 miljoner kronor och motsvarar en premie om cirka 46 procent jämfört med stängningskursen för Capio-aktien på Nasdaq Stockholm den 21 juni 2018 (vilket var den sista handelsdagen före Capios offentliggörande angående möjliga strukturella förändringar) samt cirka 51 procent jämfört med den volymviktade genomsnittliga betalkursen per aktie under de senaste 30 dagarna före samma datum.

Ramsay har inte lämnat det reviderade erbjudandet för handläggning av Capios styrelse före detta offentliggörande.

Aktien rusar

Capios aktie stiger efter nyheten. Aktien är upp cirka 11 procent och handlas för runt 56 kronor.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.