Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-20

RÄNTOR: MYCKET BRA LÄGE KVALITATIVA FTG-OBLIGATIONER - ANALYS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) I rådande investeringsmiljö utgör ett attraktivt läge för köp av kvalitativa företagsobligationer.

Det anser förvaltarna på Columbia Threadneedle, enligt en analysuppdatering.

"Aktiemarknader och kreditspreadar har återhämtat mycket av vad som förlorades i mars", framhålls med ett tillägg att detta har medfört återgång till tidigare värderingar då förväntningarna på vinster och avkastning är lägre än inför krisen.

Osäkerhetsmoment som en andra våg finns därutöver, framför Columbia Threadneedle som återigen antar en neutral hållning då det anses vara förståndigt att "viss risk från bordet".

"Det gör inte att vi lägger oss i ett defensivt läge, det lämnar oss i stället exponerade mot både aktie- och kreditrisker", fortsätter analysen.

Med penningpolitiska lättnader och finanspolitiska stimulanser anses företagsobligationer med högre kvalité (investment grade) vara ett bra val.

"Lägre diskonteringsräntor utgör ett kraftfullt stöd medan ekonomier återhämtar sig och vi vill vara långa tillgångar som är som mest påverkade såsom investment grade-krediter", skriver Columbia Threadneedle.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.