Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-05-07

Rapport från Loomis årsstämma

På en glest befolkad Loomisstämma (Ett 10-tal närvarande aktieägare) berättade bolagets VD Patrik Andersson om det ganska bra året som varit och att de synergier man hoppats på genom förvärvet av Nokas svenska värdehanteringsverksamhet och Automatia i Finland, kommer försenas och nås sent 2020 eller i början på 2021. Han meddelade också att utdelningen på 11 kronor helt uteblir.

Loomis aktie har rasat med över en tredjedel de första månaderna men återhämtade sig idag när delårsrapporten redovisades som visade på att Loomis endast påverkats marginellt av Coronakrisen. Verksamheten har också påverkats i olika faser där Europa först drabbades. Nu är det USA som påverkas men troligen inte så djupt som Europa på grund av att SafePoint utvecklats positivt under de senaste månaderna med en ökning på 12%.

På frågan från Aktiespararna om "även uppstarten verkar ske olika fort runtom i världen?" Svarade VD att "vi tror det eftersom coronasmittan utvecklat i olika i olika världsdelar."   

Aktiespararnas Christopher Ödmann frågade "om bolaget deltar i olika ekonomiska stödprogram som erbjuds av olika länder?" Patrik Andersson svarade att "man tittar på vilka program som finns och kommer söka stöd där man ser att man kan behöva det. Det beror på vad de olika myndigheterna beslutar om. Vi är beroende av politiska beslut och de skiljer sig åt i olika länder."   

Ödmann frågade styrelsen om de med anledning av Coronautbrottet funderat på att genomföra stämman digitalt i år? Styrelseordföranden och chefsjuristen svarade att man funderat på detta men funnit att det fortfarande inte varit tekniskt möjligt en att man erbjudit aktieägare att poströsta till stämman.

Stämman tog 15 minuter och i övrigt beslutades att VD inte ska sitta i styrelsen.

Vid pennan och på stämman: Christopher Ödmann

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.