Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-26

Region Värmland Kollektivtrafik utvecklar e-tjänsteportal med hjälp av Ninetech

"Vi är jätteglada att få vara med i utvecklingen av kollektivtrafikens plattform för e-tjänster. Vi är ett värmländskt bolag som brinner för att utveckla vår region. Detta känns som ett väldigt angeläget projekt som kommer underlätta för många värmlänningar.", säger Fredrik Röstlund, försäljningschef på Ninetech.

Region Värmland Kollektivtrafik organiserar regiontrafik med buss och tåg, tätortstrafik i Karlstad, Arvika, Kristinehamn och Säffle, skoltrafik, anropsstyrd trafik, färdtjänst och sjukresor i Värmland samt båtbusstrafik under sommaren. Trafiken utförs under varumärkena Värmlandstrafik och Karlstadsbuss. Den e-tjänsteplattform som nu utvecklas med fokus på kollektivtrafikens kunder kan också i framtiden komma att breddas för att möta andra delar av regionens verksamheter och åtaganden.

Framtidssäkert och skalbart

"Vi har ett framtids- och skalbarhetstänk i allt vi är med och utvecklar. Det är samma sak här. Om fler delar av regionen vill kunna använda detta så finns det alla möjligheter att skala upp denna lösning", säger Peter Eriksson, lösningsarkitekt på Ninetech.

Från kollektivtrafikens sida ser man positivt på samarbetet med Ninetech och på den projektplan som innebär ett högt tempo fram till den planerade lanseringen under andra kvartalet 2021.

"Det är mycket positivt för kollektivtrafikens kunder att vi genom detta samarbete kan förbättra och utveckla våra digitala tjänster i ännu större utsträckning, säger Lena Thorin, utvecklingschef och tf trafikdirektör på Region Värmland Kollektivtrafik

Författare Ninetech

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.