Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-07-26

Rekar: Höjning för Astra Zeneca

wysiwyg_image

Här är ett urval av fredagens uppdaterade analytikerrekommendationer.

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Metso till behåll från köp. Riktkursen 39 euro upprepas.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Bilia till köp från behåll. Riktkursen höjs till 92 från 87 kronor.

Det framgår av en analys.

Bilia stängde till kurs 81:60 kronor på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för vindkraftbolaget Arise till 30 kronor från tidigare 23 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Arise stängde till kursen 23:70 kronor på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Magnolia Bostad till 47 kronor från tidigare 43 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av ett marknadsbrev.

"Vi räknar nu med att försäljningen ska kickstarta till hösten och tror att 2020 kan innebära en normaliserad marknad", skriver Kepler Cheuvreux.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Besqab till 120 kronor från 95 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.

Det framgår av ett marknadsbrev.

"Vi ser en tydligt förbättrad marknadssituation och väntar oss därför att bolaget ökar antalet byggstarter, från en låg nivå", skriver analyshuset.

Att rekommendationen ändå inte höjs beror på den senaste tidens starka kursutveckling.

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca får en höjd riktkurs av Credit Suisse efter sin rapport för det andra kvartalet.

Det framgår av analyser publicerade efter att Astra Zeneca släppte sin delårsrapport för det andra kvartalet på torsdagen.

Credit Suisse höjer sin riktkurs för Astra med cirka 15 procent till 73 pund från tidigare 63:50 pund med en upprepad rekommendation om outperform. Riktkurshöjningen speglar ett högre resultat per aktie och de senaste marknadsrörelserna. Analyshuset ser en känslighet för studieresultat, men påpekar att Astra Zeneca har visat sig starka i sina lanseringar av nya läkemedel.

För helåret 2020 höjer Credit Suisse sitt estimat för produktförsäljningen med 636 miljoner dollar. Bakomliggande delar till det höjda estimatet är magsårsläkemedlet Nexium, lungcancerläkemedlet Tagrisso och samt ett flertal äldre läkemedel som var för sig utvecklades bättre under det första halvåret 2019 än vad Credit Suisse hade räknat med.

I en framåtblickande kommentar fram till 2023 ser Credit Suisse omkring 1 miljard dollar högre försäljning av Tagrisso än vad konsensus låg på före rapporten för det andra kvartalet. Här bidrar stark försäljning för Tagrisso utanför USA som mer än täcker upp för en förväntad inbromsning i USA på grund av hög patientpenetration.

Kepler Cheuvreux konstaterat att de är säkra på att Astra Zeneca efter sin rapport nu kommer att behöva mycket mindre intäkter från samarbeten för att infria sin prognos om ett resultat per aktie mellan 3,50-3,70 dollar för kärnverksamheten.

Astra Zeneca steg kraftigt efter sin rapport på torsdagens och stängde på 818:80 kronor i Stockholm.