Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-12-19

Rekar: Höjning för Volvo

wysiwyg_image

Här är ett urval av torsdagens uppdaterade analytikerrekommendationer.

Speloperatören Kindred handlas till en rekordhög rabatt som inte reflekterar den höga strukturella tillväxten i bolaget.

Det skriver Erik Penser Bank och rekommenderar köp till ett motiverat värde om 85 kronor per aktie i en analys som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Det innevarande året har varit ett "förlorat år" tuffa jämförelsetal och regulatoriska motvindar och marknaden är fortsatt avvaktande. Detta trots en bra start på det fjärde kvartalet och att bolaget går in med ett större antal kunder i det fjärde kvartalet jämfört med samma kvartal föregående år. Därför räknar Penser med ett stabilt fjärde kvartal.

Det kommande året bjuder dessutom på relativt enkla jämförelsetal där 2019 inte innehöll några större mästerskap, en faktor som har pressat intäkterna under det innevarande året, samt att de initiala effekterna den svenska omregleringen nu är avklarade.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Assa Abloy till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 230 från 195 kronor.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Danske Bank sänker sin rekommendation på Loomis till behåll, från tidigare köp. Riktkursen skruvas ned till 406 kronor (418).

Det framgår av ett morgonbrev.

Sänkningen motiveras i första hand med onsdagen besked om att det tyska konkurrensverket stoppar förvärvet av Zeimann, ett förvärv som aviserades i början av 2019.

"Detta förvärv skulle vara ett bra sätt för Loomis att ta hem ganska tydliga kostnadssynergier samtidigt som det skulle hjälpa till att konsolidera den tyska marknaden", skriver Danske som tror att det kommer att bli "väldigt tufft" för Loomis att nå omsättningsmålet för 2021 om 24 miljarder kronor med anledning av beskedet från de tyska myndigheterna.

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av köksbolaget Nobia med rekommendationen köp och riktkurs 79 kronor.

Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Assa Abloy till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 230 kronor från 195 kronor.

Det framgår av Bloomberg News.

Assa Abloy stängde på 222 kronor på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Volvo till 175 kronor från 160 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av gamingbolaget Stillfront med rekommendation behåll och riktkurs 375 kronor.

Det framgår av ett marknadsbrev.

Aktien stängde på 360 kronor på onsdagen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.