Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-28

Rekord för Nordnet efter Reddit-hausse

wysiwyg_image

Nordnet noterade ett nytt handelsrekord för en enskild dag på onsdagen, under den pågående "batalj" som utspelar sig mellan privatinvesterare och hedgefonder, skriver nätmäklaren i ett pressmeddelande.

Reddit-fenomenet, där privatinvesterare i en nätforumstråd på nätforumet samverkat för att köpa upp aktiekurser i "allt-eller-inget"-satsningar och med det tvingat hedgefonder som blankat samma aktier att köpa tillbaka för att inte riskera portföljkollaps, har i princip helt tagit över i finansmedia de senaste dagarna.

Detta har i kombination med andra faktorer som bidragit till ett ökat intresse för sparande och investeringar lett till den exceptionellt höga handelsvolymen, skriver Nordnet.

"Vi har sett en markant börsåterhämtning sedan coronakraschen i mars förra året och nu har vi också rapportsäsong, vilket bidrar till ett konstant nyhetsflöde från bolagen. På toppen av detta finns också den spektakulära bataljen mellan privatinvesterare och hedgefonder", säger Johan Tidestad, kommunikationschef på Nordnet.

Rekordet skrivs till 552.528 transaktioner på nätmäklarens handelsplattform. Det tidigare rekordet, från i november förra året, var 441.983 transaktioner.

Några av de aktier som hamnat i privatinvesterarnas skottglugg är amerikanska Gamestop och finländska Nokia.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.