Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-02

Republikanernas skattereform

wysiwyg_image

Republikanernas skattereform kommer att minska skatten för företag och medelinkomsttagare.

Det visar ett utkast från republikanerna med de viktigaste punkterna som publiceras på torsdagen, enligt Bloomberg News.

Förslaget, från representanthusets Committee on Ways and Means, innebär bland annat att fyra skattesatser införs: 12, 25, 35 och 39,6 procent för de med högst inkomster.

Grundavdraget för medelinkomsttagare fördubblas och skatterabatterna för barnfamiljer ökar från 1.000 dollar till 1.600 dollar. Möjligheten att dra av lokala skatter blir kvar, men bara för fastighetsskatter och med ett tak på 10.000 dollar.

Boränteavdragen blir kvar även om det införs ett tak för nya bostäder, samtidigt som det inte görs några förändringar var gäller avsättningarna till pensionskonton, 401(k)-reglerna.

Bolagsskatten minskas från 35 till 20 procent. Det ska också bli enklare och mindre kostsamt för amerikanska företag att ta hem vinster utomlands för att investera i amerikanska jobb.

Beträffande arvskatt föreslås utökade undantag för familjeägda företag och jordbruk, och att skatten avskaffas helt efter sex år.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.