Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

RESURS: VOLYMER NORGE FORTSÄTTER MINSKA, MEN MINDRE ÄN MARKNAD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den svenska marknaden hade under andra kvartalet stark tillväxt inom såväl Consumer Loans som Payment Solutions, skriver Resurs i sin delårsrapport för det andra kvartalet. Tillväxten skedde på grund av fortsatt positiv utveckling i befintliga partnersamarbeten och bra nyttande av den egna databasen, enligt bolaget.

Utvecklingen i Norge har fortsatt vara trögare. Sedan införandet av ny lagstiftning i landet under 2019 har utlåningsvolymerna på den norska marknaden i sin helhet minskat. I kategorin förbrukslån, som är Resurs största produkt i Norge, har dock bolaget minskat med mindre än marknaden som helhet.

"Under det andra kvartalet hade vi fortsatt nyutlåningstillväxt men vi ser fortsatt att kunder avslutar sina lån i förtid. För att hantera detta arbetar vi för att på olika sätt förbättra kundresan", skriver Resurs vd Nils Carlsson och tillägger att bolaget under slutet av andra kvartalet lanserade bankens app i Norge.

Beträffande den strategiska översyn av Solid Försäkring som bolaget tidigare fört på tal, pågår arbetet enligt Resurs-vd:n och ambitionen är att återkomma med mer information om nästa steg i processen under innevarande år.
Författare Direkt-SE