Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-11

RhoVac rekryterar professor emeritus Per-Anders Abrahamsson och professor Klaus Brasso till sitt vetenskapliga råd

Professor emeritus Per-Anders-Abrahamsson är tidigare verksamhetschef vid Urologiska Kliniken, Skånes universitetssjukhus SUS och forskargruppschef vid Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper, vid Lunds universitet. I dessa kapaciteter ledde han under åren 1998-2015 utvecklingen av den urologiska verksamheten i Malmö och Lund till att bli en av landets främsta. Professor Abrahamsson har publicerat över 300 vetenskapliga artiklar och skrivit 80 bokkapitel inom urologi, med tyngdpunkten på sjukdomar i prostata. Han är rådgivare åt redaktionerna i en rad vetenskapliga tidskrifter och är ofta inbjuden som talare vid internationella kongresser, framträdanden som belönats med åtskilliga priser. Professor Abrahamsson har också varit generalsekreterare för European Association of Urology (EAU), samt är adjungerad professor vid  Institutionen för Urologi vid University of Rochester Medical Center, New York, USA, samt vid Russian Institute of Urology, Moskva, Ryssland. Professor Abrahamsson är för närvarande chefsläkare på privatkliniken Perituskliniken på Medicon Village i Lund.

Professor Klaus Brasso, avlade sin läkarexamen 1985 vid universitet i Köpenhamn, Danmark, och 2000 erhöll han sin doktorstitel vid samma universitet. Professor Brasso är verksam vid institutionen för Klinisk medicin vid Köpenhamns universitet och sitter även i ledningen för Copenhagen Prostate Cancer Center (CPC) vid Rigshospitalet i Köpenhamn. CPC är ett centrum för flertalet forskningsaktiviteter kring utredning och behandling av prostatacancer - alltifrån grundforskning kring prostatacancer, till utprövning av nya läkemedel och behandlingsmetoder. Professor Brasso som har publicerat över 200 vetenskapliga artiklar har också en lång och gedigen erfarenhet av kliniska studier i urologi, alltifrån kliniska fas I-studier till fas III. Han är Principle Investigator i RhoVacs pågående fas IIb studie i prostatacancer, BRaVac, som beräknas rekrytera 180 patienter i Europa och USA.  

VD Anders Månsson kommenterar: "Jag är mycket glad över att vi har lyckats rekrytera så tunga namn inom internationell urologi som Professorerna Abrahamsson och Brasso. Utöver den rent vetenskapliga rådgivningen de kan bidra med, skapar rekryteringen också stor trovärdighet och uppmärksamhet kring RV001-projektet och bolaget, och det kommer att betyda mycket för vår affärsprocess framöver."

Författare RhoVac

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.