Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-03

RMANDEL DESIGN: DIVERSIFIERAR SIG GENOM FÖRVÄRV AV SMALLROOM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) E-handelsplattformen Mandel Design, vars aktie är noterad på Spotlight sedan i juni, har ingått avtal om att förvärva företaget Smallroom Group för köpeskillingen 9,5 miljoner kronor, vilket betalas med dels 1,15 miljoner nyemitterade aktier i Mandel Design samt en revers om cirka 2,6 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kursen är fastställd till 6 kronor per aktie i Mandel för kvittningsaktierna. Utspädningen efter transaktion uppgår till cirka 22 procent.

"Förvärvet ligger i linje med bolagets strategi att förvärva och bredda bolagets portfölj av bolag och varumärken", skriver Mandel Design.

Smallroom bedriver för närvarande bland annat plattformen smallroom.se som är verksam inom retail med inriktning barnartiklar. Effekten av förvärvet blir att Mandel Design diversifierar verksamheten och verkar på en bredare front än tidigare.

"Efter utvärdering av Smallroom har det identifierats flertalet synergiområden, dels operativa samt finansiella. Vi har en bra strategi hur vi ska kunna öka trafiken och antalet kunder samt dra nytta av befintliga kundrelationer inom gruppen", skriver Mandel Design.

Säljarna är Spotlight-noterade New Equity Venture International (Nevi) som äger 81 procent av Smallroom, samt Christian Kronegård (11,5 procent), Malin Skogman Brilioth (6 procent) och Cecilia Broman Langenborg (1,5 procent).

Förvärvet är villkorat av att aktieägarna i Mandel Design ger klartecken på en extra bolagsstämma. Kallelse kommer att publiceras inom kort, uppges det.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.