Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-18

ROCKET INTERNET: RISKKAPMARKN SÄNKT AV COVID, FÖRLUST 1H 2020

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den tyska techinvesteraren Rocket Internet, som bland annat var med och grundade e-handlaren Zalando och haft Kinnevik som storägare, har drabbats hårt av pandemin och spår fortsatt försämring under resterande del av året.

Den privata riskkapitalmarknaden beskrivs som "svårt påverkad" av hög volatilitet orsakad av covid-19, likt börsmarknaderna. De öppna aktiemarknaderna har dock sett desto bättre återhämtning än den privata kapitalmarknaden, skriver Rocket Internet.

En konsekvens av covid-19 väntas även fortsätta bidra negativt till värderingen av portföljbolagen med en mindre än väntad ökning i omsättningen för många av bolagen och i ett färre antal fall rejälare försäljningsminskningar.

Rocket Internet summerar en nettoförlust på -9,9 miljoner euro under årets första halva (550), på en omsättning om 45,2 miljoner euro (31,5). Rörelseförlusten före skatt summeras till -86,9 miljoner euro (252).

Vinsten per aktie summeras till -0:07 euro (3:65).

"Pandemins effekter var särskilt kännbara inom sektorer som resenäring, företagscatering och fitness", skriver Rocket Internet.

Rocket Internet meddelade i början av september avsikten att avnotera bolagets aktier från börsen.

"För Rocket internet har kapitalmarknadens betydelse som finansieringskälla minskat. En avlistning kommer förbättramöjligheter att ta strategiska vägval för att nå långsiktiga mål", skrev bolaget.

Kinnevik var fram till 2017 delägare i Rocket Internet efter att ha börjat investera i bolaget från 2009. Även därefter har de båda bolagen varit medinvesterare i flera bolag, bland annat Global Fashion Group.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.