Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2022-09-13

Så går börsen - Mips backar igen

Stockholmsbörsen öppnar runt nollan under tisdagen. 

Hjälmsäkerhetsbolaget Mips backar drygt sex procent i öppningen, efter en vinstvarning från företaget. 

Stockholmsbörsen låg på plus några minuter efter öppning men föll sedan tilbaka för att liggar runt nollan. 

SBB stiger drygt två procent efter att bolaget meddelat att de räknar med ett högre löpande kassaflöde per stamaktie under nästa år. 

Hjälmsäkerhetsföretaget Mips backar, efter en vinstvarning. Under gårdagen vinstvarnade även Thule och Electrolux. 

"Den osäkra marknadssituationen inom cykelbranschen har fortsatt under det tredje kvartalet och har resulterat i för höga lagernivåer av cyklar och cykeltillbehör hos återförsäljare. Vi ser ett mer avvaktande butiksled som tillsammans med en allmänt minskad köpkraft hos konsumenter har haft en större påverkan på Mips försäljning än vad vi kunnat förutse, vilket också bör ses i ljuset av ett väldigt starkt föregående år med starka jämförelsetal", säger Mips vd Max Strandwitz i ett pressmeddelande.

Samtidigt bedömer man på Mips att detta handlar om en kortsiktig negativ trend som kan kvarstå fram till den första delen av 2023 tills att lagernivåerna åter balanserats, enligt Strandwitz.

"Vi fortsätter att ta marknadsandelar och flytta fram vår position inom alla våra kategorier. Vi är övertygade om att de positiva långsiktiga trenderna kvarstår och därmed att efterfrågan kommer att vara fortsatt god inom alla våra kategorier framgent", säger Strandwitz.