Du är här

2018-01-17

Så mycket växer Zalando

wysiwyg_image

Nätmodehandlaren Zalandos försäljning under det fjärde kvartalet uppgick preliminärt till 1.323-1.345 miljoner euro, motsvarande en tillväxt på 21,2-23,2 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den justerade rörelsemarginalen uppgick till 8,1-8,9 procent.

För helåret innebär kvartalsutfallet en försäljningstillväxt på 23,1-23,7 procent till 4,48-4,5 miljarder euro, och en justerad rörelsemarginal på 4,7-4,9 procent samt ett justerat rörelseresultat på 209-222 miljoner euro.

Enligt Bloomberg News analytikersammanställning var en omsättning på 4,5 miljarder och ett justerat rörelseresultat på 215 miljoner euro väntat.

Marknadsreaktionen, enligt vad Bloomberg rapporterade strax efter klockan 8.30 på onsdagsmorgonen, var en kursnedgång på 3,1 procent på Frankfurtbörsens konkurrent Tradegate. Detta till trots ett utfall som enligt åtminstone Morgan Stanley, som har överviktsrekommendation för Zalando-aktien, var i linje med förväntningarnnna.

"Vi lyckades avsluta året starkt trots ett utmanande oktober", säger vd Rubin Ritter i pressmeddelandet och nämner att fokus fortsatt kommer att ligga på att ta marknadsandelar genom fortsatta investeringar.

Enligt Bloomberg kommenterade han resultatet vidare med att vinstmarginalen inte kommer att stiga i år på grund av investeringarna, och att prispressen för närvarande utvecklas "normalt". Under året kommer ny verksamhet för cirka 1 miljard euro att adderas, sade han vidare.

Den 1 mars publiceras Zalandos bokslutskommuniké.

Kinnevik äger cirka 32 procent av Zalando, som är investeringsbolaget största innehav.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.