Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

SAAB: KAN ÄNNU EJ BEKRÄFTA PROGNOSER FÖR 2020 PGA COVID-19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Försvars- och säkerhetsföretaget Saab står fast vid budskapet från förra delårsrapporten att bolaget till följd av osäkerheten om omfattningen och varaktigheten av covid-19-störningen för närvarande inte kan bekräfta bokslutskommunikéns prognosbedömning för helåret 2020. Saab står samtidigt fast vid ambitionen att det operationella kassaflödet skall vara positivt för 2020.

Det framgår av delårsrapporten.

I bokslutsrapporten i vintras, före pandemikrisen i västvärlden, var Saabs bedömning att bolaget under 2020 kommer ha en organisk försäljningstillväxt i linje med det långsiktiga finansiella målet på 5 procent, samt att rörelsemarginalen exklusive väsentliga jämförelsestörande poster kommer förbättras jämfört med 2019.

Under första halvåret 2020 var Saabs försäljningsintäkter oförändrade. Den organiska tillväxten var 0 procent.

Rörelsemarginalen var 7,2 procent under första halvåret, vilket var i nivå med marginalen under motsvarande halvår i fjol.

Under helåret 2019 förbättrades den justerade rörelsemarginalen till 8,3 procent (7,7), i linje med målet om en förbättring för helåret. Målet på sikt är 10 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.