Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-27

Safe at Sea: Isländsk sjöräddningsstation väljer SafeRunner-systemet

Genom vår isländska distributör Svansson EHF levereras nu ett SafeRunner-system till Ólafsfjordur och Bjorgunrasveitin Tindur-stationen som är en sjöräddningsstation på norra Island. Bjorgunrasveitin Tindur är en SAR-station som ansvarar för alla typer av räddningsuppdrag utefter kusten, i fjord, älv och sjö.

Bjorgunrasveitin Tindur väljer nu att investera i ett SafeRunner-system för att på ett bra och effektivt sätt kunna arbeta i de tuffa väderförhållandena Island har. Deras opeartionsområde är koncentrerat till norra Island, men precis som andra räddningsstationer på Island så hjälper de till på andra ställen, oavsett när eller var deras hjälp behövs. SafeRunner-systemet blir det tredje som Safe at Sea AB levererar till Island. Båten som levereras har tidigare använts som demo-båt av Safe at Sea.

"Väldigt kul för både Bjorgunrasveitin Tindur och för Safe at Sea. Ordern visar igen att Island är en mycket intressant marknad där våra system på ett bra sätt bidrar till säkra och effektiva räddningsinsatser, säger Henrik Hartman, CEO på Safe at Sea AB.

Båten kommer levereras i Q4

Ordervärde: 215 000 SEK

[image]

Denna information är sådan som Safe at Sea är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-10-27 15:09 CET.

För mer information vänligen kontakta:

Henrik Hartman                                   

Telefon +46 (0)303-23 07 00
henrik.hartman@safeatsea.se

Författare Cision