Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-17

Säkerhetsföretaget avyttrar verksamhet

wysiwyg_image

Gunnebo avser sälja sin verksamhet i Frankrike, Belgien och Luxemburg till private equity-företaget Opengate Capital. Transaktionen beräknas vara genomförd under fjärde kvartalet 2018.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den planerade försäljningen inkluderar det franska säljbolaget, de två franska tillverkningsenheterna Bazancourt och Baldenheim samt verksamheterna i Belgien och Luxemburg. Verksamhetens omsättning uppgick 2017 till 117 miljoner euro.

Köpeskillingen uppges vara "symbolisk" och avyttringen förväntas ge en transaktionsförlust om 60-65 miljoner euro. Av dessa förväntas 15 miljoner vara kassapåverkande i form av kapitalinjektion och transaktionskostnader. I andra kvartalet kommer en transaktionsförlust om 60 miljoner euro att redovisas.

"Den planerade avyttringen överensstämmer med Gunnebos strategi att skapa en mer fokuserad verksamhet runt produktområdena Safe Storage, Cash Management och Entrance Control. Verksamheten i Frankrike, Belgien och Luxemburg är till stor del en affär inom systemintegration, vilket inte är i fokus för Gunnebo framöver", skriver bolaget.

Den planerade avyttringen är en konsekvens av Gunnebos strategi att fokusera affären runt utvalda produktområden, vilket innebär ett skifte från region till produkt. Koncernen kommer därför från och med andra kvartalet 2018 att presentera sin finansiella rapportering utifrån fyra Business Units - Safe Storage, Cash Management, Entrance Control och Integrated Security.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.