Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-02-13

Sälj aktien - finns risk att den ska rasa 50%

Premium Hjälmteknikbolagets aktie steg hela 250% mellan 2018 och slutet av 2021. Sedan dess har aktien dock fallit kraftigt och handlas ned 60% sedan toppen. Mönstret känns igen av flertalet tillväxtbolag men skillnaden mot många andra är att detta är höglönsamt med rörelsemarginaler över 50%. Så frågan är om kursraset överdrivet?

Om Mips Mips har utvecklat och säljer en teknisk lösning som integreras i olika skyddshjälmar som skyddar bäraren mot rotationsvåld, vilket förhindrar svåra hjärnskador. Systemet används bland många hjälmtillverkare inom många olika områden. Bolagets största segment är sporthjälmar vilket bland annat innefattar cykelhjälmar, skidhjälmar, ridhjälmar, etcetera.

Därefter har bolaget under de senaste åren satsat mycket på motorcykelhjälmar, vilket växt kraftigt. Slutligen redovisar bolaget även ett segment som hittills är mycket litet och består av säkerhetshjälmar, exempelvis för byggarbetsplatser, men där bolaget ser stor potential på sikt då arbetsplatssäkerheten är en fråga som hamnar allt högre upp på dagordningen för många bolag.

Författare Robert Andersson