Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-12-20

Samarbete adderar värde

Detta är en betald analys på uppdrag av SpectrumOne utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Strategiskt samarbete ger ett förstärkt erbjudande som på sikt bör ge försäljningen en skjuts. Intäkterna under tredje kvartalet var under vår förväntan. Offerter är dock ute till ett tredubblat värde från föregående år. 

TargetEveryone (TEO) har utvecklat en plattform som effektiviserar företags kommunikation med kunder via SMS. Företag skickar allt fler SMS vilket är en effekt av kanalens höga effektivitet. Enligt genomförda studier har SMS en väsentligt högre andel mottagare som öppnar meddelandet, men framför allt klickar på länkar. Detta jämfört med exempelvis e-postutskick eller kampanjer på sociala medier. Försäljningen av ViaNett och Sendega har frigjort kapital och bolaget har nu finansiella resurser som möjliggör för att ta andelar på en växande marknad. Med försäljningen blir TEO ett renare SaaS-bolag.

I november meddelande bolaget att ett strategiskt samarbete påbörjats med Oslo-baserade Cloud Explorers som utvecklat produkten, PRISM, för analys och sammanställning av stora mänger data från olika källor (Big Data). PRISM används bland annat av stora företag som Continental, Audi och Bisnod för att identifiera potentiella kunder för personlig riktad marknadsföring. Genom att addera standardfunktioner ifrån PRISM till TEO:s plattform kan användaren enkelt och snabbt identifiera mottagare för att öka konverteringsgraden på exempelvis en marknadsföringskampanj. Vi ser stor potential i samarbetet som stärker erbjudandet. 

Försäljningen under tredje kvartalet var under våra förväntningar. Med detta var även EBITDA-resultatet (exkluderat justeringar och reavinst från försäljning av ViaNett) sämre än väntat. Visserligen tynger rimligtvis engångskostnader relaterade till försäljningen av ViaNett resultatet på kvartalet. Positivt var dock att värdet på utestående offerter tredubblades under tredje kvartalet relativt samma period föregående år. I mitten på november 2017 uppgick offertvärdet till cirka sex miljoner NOK.

Med nya förutsättningar och tredje kvartalets utfall har vi justerat ner våra resultatprognoser för 2018 men reviderat upp försäljnings-tillväxten 2019 till 2022. I basscenariot beräknar vi ett motiverat pris per aktie till 5,2 kronor (5,2) och behåller rekommendationen köp.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.