Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-27

Sämre marknadsförutsättningar för bostadsutvecklaren

Bostadsutvecklaren Oscar Properties redovisar ett resultat efter skatt på 67 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (74,8). Resultatet per aktie uppgick till 2:11 kronor (2:43).

Nettoomsättningen uppgick till 615 miljoner kronor (470). Det gångna kvartalets rörelseresultat blev 96,4 miljoner kronor (98,5) inkluderat orealiserad värdeförändring i förvaltningsfastigheter om 15 miljoner kronor (30).

För årets nio första månader redovisas ett rörelseresultat om 644 miljoner kronor (211) inkluderat orealiserade värdeförändringar i förvaltningsfastigheter om 287 miljoner kronor (15).

Tidigare i veckan vinstvarnade Oscar Properties och meddelade att årets rörelseresultat före värdeförändringar i förvaltningsfastigheter nu väntas bli minst 400 miljoner kronor. Detta var en sänkning mot den tidigare prognosen som låg på "minst 500 miljoner kronor" och bolaget hänvisade till

"sämre marknadsförutsättningar".

I fredagens rapport framgår att Oscar Properties sålde 22 bostäder under det tredje kvartalet (71) och att bolaget vid utgången av perioden hade 1.116 bostäder i pågående produktion. I det tredje kvartalet startades ingen produktion av nya enheter, i likhet med fjolårets tredje kvartal. Vid utgången av september var 86 procent av den pågående produktionen såld.

Oscar Properties meddelade i samband med vinstvarningen att det "som en konsekvens av den försämrade marknaden" har intagit en mer avvaktande ställning och valt att "i nuläget inte påbörja produktion i vissa projekt".

Under årets första halvår sålde Oscar Properties 142 bostäder och startade produktion av 138 enheter.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.