Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-09

Sandvik förvärvar Allied Construction

Förvärvet av Allied etablerar en förbättrad sälj- och serviceplattform för den växande nordamerikanska kundbasen. Det möjliggör för Sandvik att utöka det befintliga återförsäljarnätverket till nya regioner och att nå nya kundsegment med ett bredare produktutbud. Allied stärks och får tillgång till ledande teknologi.

Allied och Sandvik Mining and Rock Technology har haft ett strategiskt partnerskap sedan 2003, med Allied som amerikansk distributör av Rammer-produkter. Sandvik Mining and Rock Technology var redan en minoritetsägare med 21% och Sandviks produkter genererade cirka 80% av Allieds intäkter.

År 2019 hade företaget intäkter om cirka 29 miljoner USD med 38 anställda. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen och transaktionen förväntas slutföras under tredje kvartalet 2020. Affären har initialt en neutral påverkan på Sandviks resultat per aktie.

Stockholm, 9 juli 2020
 

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Anna Vilogorac, investerarrelationer, tel. 08 456 11 94 eller Martin Blomgren, presschef, tel. 070 577 0549.

Författare Sandvik

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.