Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-18

Sandvik förvärvar Miranda Tools verksamhet

− Det här förvärvet är i linje med Sandvik Machining Solutions strategi att stärka erbjudandet inom runda verktyg och ökar samtidigt produktionskapacitet och flexibilitet för att främja långsiktig tillväxt, säger Lars Bergström, chef för Sandvik Machining Solutions.

Förvärvet stärker Dormer Pramets produkterbjudande och bidrar till en starkare närvaro i nyckelmarknader såsom Indien, Kina och Sydostasien.

− Jag är mycket nöjd med förvärvet av Miranda Tools verksamhet då det stärker vår position som en av de ledande leverantörerna av skärande verktyg till generell verkstad och till komponenttillverkningsindustrier, säger Stefan Steenstrup, chef för Dormer Pramet. 

Under 2019 hade Miranda Tools intäkter om cirka 200 miljoner kronor och cirka 580 anställda. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen. Transaktionen förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2020 med en begränsad påverkan på Sandviks vinst per aktie och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.

  

Stockholm, 18 juni 2020
Sandvik AB

 

För ytterligare information kontakta Anna Vilogorac, investerarrelationer, tel. 08 456 11 94 eller Martin Blomgren, presschef, tel. 070 577 0549.
 

Författare Sandvik

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.