Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-17

Saniona: Analysguiden: "Uppvärdering i väntan på FDA"

Internationellt intresse 
Den riktade nyemissionen till i första hand amerikanska och svenska institutioner om 65 miljoner USD kommer mer än väl att täcka fortsatta utvecklingskostnaderna för Tesomet. Den kommer även att vara grundbult i de omfattande marknadsinvesteringar som bolaget annonserat för USA. Saniona-aktien hamnar därmed i ett nytt ljus.

Registreringsstudier banar vägen

Saniona närmar sig i raskt takt två registreringsgrundande studier. En rad av misslyckanden bland konkurrenter inom det svårbehandlade Prader Willis syndromet (PWS) kan användas av ledningen i diskussionerna med FDA om att hitta en optimal studiedesign för Tesomet.

Den stora utspädningen kompenseras

Utspädningen om 50 procent är större än vad vi räknade med i vår tidigare prognos för den emission vi antog under 2021. Efter en översyn av våra antaganden menar vi att utspädningen kan kompenseras av några faktorer: antaganden om möjligt pris för Tesomet i USA, lärdomar från tidigare PWS-studier och konkurrenternas bortfall.

Stor uppsida i aktien

Vi sätter riktkursen för Saniona-aktien på 64 kronor (63) och förväntar oss att uppvärderingen av bolaget fortsätter inför nya besked om diskussionerna med FDA.

 

Läs analysen här:

(https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-saniona-uppvardering-i-vantan-pa-fda)

Författare Saniona

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.