Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-21

SARSYS-ASFT: Huvudägare stärker bolagets likviditet

HUVUDÄGARE STÄRKER BOLAGETS LIKVIDITET

Styrelsen för SARSYS-ASFT AB (publ) har erhållit en propå från en grupp investerare om förvärv av en större post aktier i Bolaget. Gruppen leds av Malcolm Lilliehöök, Stockholm. Malcolm Lilliehöök är aktieägare sedan det initiala uppköpet genomfördes av Scandinavian Airport and Road Service AB (Sarsys) hösten 2016. Propån innebär att gruppen önskar förvärva aktier motsvarande ett belopp om 2 454 000 kr.

För att undvika utspädning och samtidigt möta gruppens önskemål har huvudägaren Tron Capital erbjudit sig att sälja motsvarande 409 000 aktier för totalt 2 454 000 kr. Efter aktieförsäljningen kommer Tron Capital att tillskjuta hela köpeskillingen till SARSYS-ASFT i form av en inlånad likviditetsförstärkning. Lånet löper tillsvidare med en årlig ränta om 4,5 procent.

SARSYS-ASFT har expanderat mycket kraftigt och binder därmed betydande kapital. Styrelsen tillsammans med ägarna av Tron Capital anser att den ovan presenterade lösningen är optimal både för Bolaget och för övriga aktieägare. Detta ger ingen utspädning för nuvarande aktieägare utan det totala antalet aktier är intakt efter transaktionen, det vill säga 10 588 000 st.

"I egenskap av VD i Sarsys-ASFT och hälftenägare i Tron Capital är jag nöjd att kunna bidra till denna likviditetsförstärkning. Att en grupp av aktieägare och investerare önskar öka sitt innehav i denna omfattning gör oss mycket glada och stolta ".

Köpingebro den 21 september 2018

Fredrik Graflind VD

För mer information kontakta VD Fredrik Graflind på telefon +46 (0) 70 149 00 09 alternativt e-mail fgr@sarsys-asft.com mailto:fgr@sarsys-asft.com eller styrelsens ordförande Stefan Nordström på telefon +46 (0) 70 560 44 50 eller email stefan.nordstrom@nordstrominvest.se mailto:stefan.nordstrom@nordstrominvest.se

SARSYS-ASFT kommer under 2018 att delta i följande av Aktiespararnas Event: Stora Aktiedagen i Göteborg den 12 november och Stora Aktiedagen i Stockholm den 26 november. Information om eventen, filmade presentationer och intervjuer kommer att publiceras allt efter hand på hemsidan.

Denna information är sådan information som SARSYS-ASFT AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 21 september 2018 kl. 08:30.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
SARSYS-ASFT Pressrelease 2018-09-21.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24180

SARSYS-ASFT AB är ett av de ledande bolagen i världen på att utveckla och tillverka utrustning inom flygsäkerhet. Kundsegmenten är luftfartsverk, statliga och privatägda flygplatser, större privata bolag och militären i olika länder. Verksamheten är global och av omsättningen går cirka 90 procent på export. Moderbolaget är listat på Nordic MTF sedan den 2 mars 2017. I gruppen finns även dotterbolagen ASFT Industries AB, Tradewind Aero AB, ASFT Weather System AB och ASFT Inc, USA. Mer information finns på www.sarsys-asft.com http://www.sarsys-asft.com och www.ngm.se http://www.ngm.se

SARSYS-ASFT AB
Piledalsvägen 51
Se-271 73 Köpingebro
Sweden
Tel +46 (0) 411 651 00
Telefax +46 (0) 411 190 12
www.sarsys-asft.com http://www.sarsys-asft.com

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.