Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-04-03

Sarsys: Sarsys förvärvar Tradewind Aero

SARSYS FÖRVÄRVAR TRADEWIND AERO

Scandinavian Airport and Road Systems AB (Sarsys) presenterade den 15 mars 2017 en avsiktsförklaring (LOI) om att förvärva det svenska bolaget Tradewind Aero AB org nr 556776-4666, (Tradewind Aero). Slutgiltigt förvärvsavtal har nu signerats av parterna.

Bakgrund
Sarsys är ett av de ledande bolagen i världen på att utveckla och tillverka utrustning inom flygsäkerhet. Kundsegmenten är luftfartsverk, statliga och privatägda flygplatser, större privata bolag och militären i olika länder. Verksamheten är global och av omsättningen går cirka 90 procent på export. Sedan många år, finns ett etablerat samarbete med Tradewind Scientific Ltd, Ottawa, Kanada och dess svenska systerbolag Tradewind Aero AB, Trelleborg.

Förvärv
Sarsys förvärvar 100 procent av aktierna i Tradewind Aero AB från huvudägaren till Tradewind Scientific Ltd. Sarsys betalar 700 000 kr för aktierna. Tillträdesdag är den 3 april 2017.

Tradewind Aero
Bolaget beräknas omsätta cirka 2 miljoner kr under 2017 och ge en förstärkning av det samlade rörelseresultatet om drygt 200 000 kr. Tradewind Aeros system finns på ett 50-tal europeiska flygplatser. Bolagets befintliga personal följer med i överlåtelsen.

Tekniken
Tradewind Aero förser flygplatser i Europa med moderna datorsystem för rapportering av flygplatsens färdområden. TRACR II är ett elektroniskt Snowtam system, som ger rapport om vinterförhållanden på flygplatsens färdområden. Systemet ger möjlighet att överföra information om avlagringar och friktion direkt till Euro Control. TRACR AIM är ett elektroniskt datorsystem med GPS positionering för rapportering av avvikelser, händelser, olyckor och inspektioner. AIM systemet skapar nödvändiga rapporter och arbetsorder etc. och kan länkas till många olika databassystem.

Affären innebär att Sarsys ökar sin tekniska kompetens och produktportfölj. Genom förvärvet kan nu Sarsys erbjuda sina befintliga kunder Tradewind Aeros ytterligare kvalificerade rapporteringssystem.

Trelleborg den 3 april 2017

Christian Lienau Svensson
VD

För mer information kontakta IR ansvarig Stefan Nordström på telefon +46 (0) 70 560 44 50 alternativt info@sarsys.se mailto:info@sarsys.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Sarsys Pressrelease 2017-04-03.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19863

Denna information är sådan information som Scandinavian Airport and Road Systems AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 april kl 08 30.

Scandinavian Airport and Road Systems AB är ett av de ledande bolagen i världen på att utveckla och tillverka utrustning inom flygsäkerhet. Kundsegmenten är luftfartsverk, statliga och privatägda flygplatser, större privata bolag och militären i olika länder. Verksamheten är global och av omsättningen går cirka 90 procent på export. Mer information finns på www.sarsys.se http://www.sarsys.se

Scandinavian Airport and Road Systems AB
Box 31
Se-231 21 Trelleborg
Sweden
Tel +46 (0) 410 46 110
Telefax +46 (0) 410 46 111
www.sarsys.se http://www.sarsys.se

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.