Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-06

Sätt ett mål för ditt sparande

wysiwyg_image

Pengarna som du investerar ska växa över tid för din framtid. Det kan vara för att sluta arbeta tidigare eller köpa ditt drömhus, oavsett vad slutdestinationen är kan det hjälpa att ha ett sparmål för att motivera ditt sparande.

Utdrag ur boken ”Spara med glädje – Ett framgångsrecept” skriven av Karin Sjöblom:

”Det första du ska bestämma dig för är målet för ditt sparande. Målet kan variera för olika personer. Det kan bero på ålder, intressen, riskvillighet och mycket annat.

Är du väldigt ung kanske du vill spara till ett körkort, en bil eller ett eget boende. Ja kanske till och med en buffert för framtiden.

Har du kommit upp i medelåldern vill du nog spara till en bättre pension eller till alla de resor du vill unna dig när du kommer i pensionsåldern, som jag brukar för den andra lekåldern.

Ibland träffar jag i mina ögon unga människor i som får någon sorts kris vid 40 eller 50 år. I de åldrarna var jag så fokuserad på att leva, jobba och slita ihop pengar och få tiden att räcka till att jag aldrig hann tänka på någon kris. 

Inte vet jag varför det har blivit så, kanske är det ett välfärdsproblem. Då är det väsentligt att du har något att se fram emot som är positivt.

Åter till målen. Är du 65 år eller till och med mycket äldre, finns det då något mål för dig? Det är klart. Tar målen slut och drömmarna inte finns blir det ett fattigt liv.”

wysiwyg_image

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

Författare Redaktionen