Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-08-25

Saxlund: Fortsatt lönsamhetsförbättring i fokus. Verksamheten i det tidigare Pilum-bolaget Envipower AB avvecklas genom a...

FORTSATT LÖNSAMHETSFÖRBÄTTRING I FOKUS. VERKSAMHETEN I DET TIDIGARE PILUM-BOLAGET ENVIPOWER AB AVVECKLAS GENOM ATT FÖRSÄTTAS I KONKURS

Energi- och miljöteknikkoncernen Saxlund Group AB tar krafttag för att förbättra lönsamheten i och med att styrelse har beslutat om att avveckla verksamheten genom att försätta svenska dotterbolaget Envipower AB i konkurs. Konkursansökan har lämnats in till Borås tingsrätt idag fredag den 25 augusti 2017.

Styrelsen i Saxlund Group AB har tagit beslut om konkurs under styrelsemöte fredagen den 25 augusti 2017 där ledning presenterade underlag för styrelsen angående Envipowers situation. Styrelsen för bolaget har i samband med beslutet att sätta Envipower AB i konkurs också beslutat om ett kostnadsbesparingsprogram som tillsammans med konkursen kommer att innebära besparingar på ca 30 MSEK i årstakt. Detta utan att Saxlund Group AB tappar kapacitet att genomföra projekt och eftermarknadsaffärer då en ny strategi har lagts fram av ledningen.

Bolaget bedömer, att resultatpåverkan av konkursen kommer att understiga 13 MSEK, som ej är likviditetspåverkande. Envipower AB har idag ca 8 MSEK i externa leverantörsskulder. Bolaget avser att återkomma med mer information om förlustens storlek så snart det är möjligt.

Bakgrunden till beslutet, att avveckla verksamheten genom att försätta Envipower AB i konkurs, är att bolaget har betalningssvårigheter på grund av ökade kostnader, under framförallt, montagefasen av projektet till Fjarnvarme Fyn A/S i Odense, som skett under juni, juli och augusti. Arbetet som har skett på plats har skett på löpande räkning. Den uppskattade förlusten i projektet är ca 6,5 MSEK per augusti.

2017-08-25

För mer information kontakta:

Stefan Wallerman, CEO, tel. 08-580 873 38, 070-306 37 00

Denna information är sådan information som Saxlund Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 augusti 2017 kl 14:15 (CET).

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Saxlund Pressrelease 2017-08-25.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20956

Saxlund Group AB, är genom dotterbolagen Saxlund och Hotab en komplett leverantör av hela värdekedjan - teknisk konsultation, anläggningar, service och reservdelar - inom bioenergi och industriell miljövård. Kunderna återfinns bland svenska och europeiska industri- och kraftvärmeföretag. Saxlund Group AB (publ) är listat på NASDAQ OMX First North Premier. Erik Penser Bank är Certified Adviser.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.