Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-09

SCANDIC HOTELS: BELÄGGNING 3 KV VÄNTAS BLI CA 35%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Scandic Hotels genomsnittliga beläggningsnivå ökade under juni och juli för att sedan sjunka något i augusti och beläggningen i det tredje kvartalet väntas bli cirka 35 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bedömningen av kvartalsbeläggningen baseras på att beläggningsgraden i september spås bli 30-35 procent. Scandics genomsnittliga beläggningsgrad uppgick till 42 procent i juli och till 34 procent i augusti.

Scandic förväntar att justerat ebitda-resultat för det tredje kvartalet kommer att påverkas positivt av direkta statliga stöd, exklusive permitteringsstöd, om minst 300 miljoner kronor, hänförligt till den svenska, danska och norska verksamheten.

Hotellbolaget gör bedömningen att en genomsnittlig beläggningsnivå på omkring 40 procent normalt sett behövs för att nå break-even baserat på justerat ebitda, exklusive statliga stöd.

"Under det senaste halvåret har kraftfulla besparingsåtgärder genomförts och ytterligare kostnadsreduktioner planeras. En del i detta arbete är den dialog som förs med fastighetsägarna om temporära hyresrabatter för 2020. För att ytterligare anpassa kostnaderna genomförs personalreduktioner i Norge och Danmark", skriver bolaget.

Omstruktureringskostnaden för detta bedöms uppgå till cirka 70 miljoner kronor och kommer att redovisas i det tredje kvartalet.

"Scandic har en tydlig ambition att på sikt överträffa sitt mål för justerad ebitda-marginal på 11 procent, även med RevPAR och beläggningsgrad som är under 2019 års nivåer", skriver bolaget vidare.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.