Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-18

SciBase: Nevisense utvald till `SpotCheck - remote melanoma detection evaluation study' som genomförs av Ronald O. Perelman Institute of Dermatology vid NYU Langone Health

SpotCheck-studien kommer undersöka användningen av Nevisense som ett "point-of-care" diagnosverktyg som ett stöd för detektion av hudcancer utanför en klinik eller sjukhusmiljö, exempelvis hos icke-specialister eller apotek. Studien kommer att utvärdera hur Nevisense kan hjälpa till att bedöma patienters atypiska hudlesioner i en sådan miljö och, om studien är framgångsrik, därmed kommer kunna hjälpa patienter att få tillgång till den senaste tekniken för tidig detektion av melanom.

David Polsky, MD, PhD., the Alfred W. Kopf, M.D. Professor of Dermatologic Oncology vid NYU Langone Health and Perlmutter Cancer Center kommer fungera som ansvarig för studien. "Vi är mycket intresserade av att utveckla nya metoder för att utvidga möjligheten för hudcancerdiagnostik på expertnivå till områden som inte har tillgång till specialistvård. Vi tror att Nevisense kan bidra till att förbättra noggrannheten vid visuella diagnoser i ett telemedicinbaserat system, säger Dr. Polsky som också är Director för "Pigmented Lesion Section" vid Ronald O. Perelman Department of Dermatology och professor Patologi vid NYU Langone.

"Vi är glada över att NYU har valt Nevisense för denna mycket viktiga studie. Det finns uppenbart ett behov av förbättrade verktyg för icke-specialister för att bedöma atypiska pigmenterade lesioner. De objektiva resultaten som Nevisense tillhandahåller kan effektivt hjälpa till utanför specialistkliniker som till exempel i apotek, och inte bara ge välbehövligt stöd för kliniker och patienter utan öppnar upp en betydande ny möjlighet för SciBase", säger Simon Grant, VD SciBase.

För mer information, vänligen kontakta:
Simon Grant, vd SciBase
Tel: +46 72 887 43 99
Email: simon.grant@scibase.com

Certified Advisor:
Avanza
Tel: +46 8 409 421 20
Email: ca@a (simon.grant@scibase.com)vanza.se
Om SciBase och Nevisense
SciBase är ett medicinteknikbolag med huvudkontor i Sundbyberg, som utvecklat och säljer ett unikt "point-of-care" instrument för utvärdering av olika hudsjukdomar såsom hudcancer och atopisk dermatit. Den första produkten Nevisense är ett hjälpmedel för detektion av malignt melanom, den farligaste formen av hudcancer. Vidareutveckling har lett till att Nevisense också kan användas som ett verktyg för att utvärdera hudens barriärfunktion och inflammation. Bolaget grundades av Stig Ollmar, forskare på Karolinska Institutet. Produkten baserar på omfattande forskning, och i den största kliniska studien som hittills genomförts för detektion av malignt melanom har Nevisense fått resultat som visar på värdet av metoden för sjukvården. Nevisense är godkänd för försäljning inom EU (CE-märkning), TGA-godkännande i Australien samt godkänt av FDA i USA (PMA). Nevisense är baserad på en metod som kallas Elektrisk Impedansspektroskopi (EIS) som upptäcker maligna vävnader genom att mäta motståndet av elektriskt ström i cellerna. SciBase är noterat på First North Growth Market ("SCIB"). Mer information finns på www.scibase.com .

Författare SciBase

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.